بازیار ورکبازیار ورکبازیار ورکبازیار ورک
  • اخبار تکنولوژی
  • طراحی وب
    • وردپرس
    • آموزش HTML
  • آموزش آفیس
    • word
    • Excel
    • Powerpoint
  • آموزش گرافیک
    • فتوشاپ
    • آموزش عکاسی
    • ویرایش فیلم
    • ویرایش عکس
    • سه بعدی و انیمیشن
  • سئو
  • معرفی نرم افزار
  • مجله موفقیت
  • مجله کسب و کار
  • ترفندها
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
افزونه های کاربردی فایرفاکس
افزونه های کاربردی فایرفاکس
اکتبر 11, 2022
کوئست پرو
متا هدست واقعیت مجازی کوئست پرو را معرفی کرد
اکتبر 12, 2022

جلوگیری از هک مودم وای فای

هک مودم وای فای

چگونه جلوی هک مودم وای فای را بگیریم؟

این روزها خیلی از کاربران دارای اینترنت ADSL در منزل خود هستند، اینترنتی که توسط مودم های وای فای به اطراف محیط ما ارسال می شود و می توانیم به آن دسترسی داشته باشیم، اما در برخی مواقع کاربران شاهده تمام شدن زودتر حجم اینترنت خود می باشند و یا اینکه در اکثر مواقع شاهد افت کیفیت سرعت مودم وای فای خود هستند، در برخی مواقع ممکن است این اتفاقات بدلیل هک شدن مودم وای فای شما توسط همسایگان شما باشد. برای جلوگیری از هک مودم وای فای باید امنیت مودم خود را بالا ببرید تا دچار خطرات احتمالی مثل هک شدن یا زود تمام شدن حجم اینترنت خود نشوید.

مدیریت تنظیمات

اولین قدم برای جلوگیری از هک مودم وای فای، دسترسی به بخش مدیریتی مودم یا روتر برای پیکربندی آن است. اغلب هنگامی که رایانه خود را با استفاده از کابل به مودم یا روتر متصل می کنید، سرور DHCP روی مودم یک آی پی به دستگاه شما اختصاص داده و شما می توانید با وارد کردن آدرس Gateway در مرورگر خود به صفحه مدیریت مودم وارد شوید.

آدرس پیش فرض گیت وی نیز در راهنمای سریعی که همراه مودم ارائه می شود قابل مشاهده بوده و در بیشتر موارد ۱۹۲,۱۶۸,۱,۱ یا ۱۹۲,۱۶۸,۰,۱ است. همچنین به نام کاربری و رمز عبور پیش فرض برای ورود به این بخش نیز در همان راهنما اشاره شده و در اغلب موارد عباراتی همچون admin و admin یا password و admin یا نام کاربری admin و فاقد رمز عبور است.

تغییر رمز مدیریت

اولین اقدام پس از ورود به بخش پیکربندی مودم، تغییر نام کاربری و رمز عبور پیش فرض دستگاه است. برای انجام این کار معمولا باید ابتدا به بخش تنظیمات حرفه ای (Advanced) مراجعه کرده سپس دنبال گزینه هایی مشابه با System, Management, User یا Maintenance باشید. پس از پیدا کردن گزینه موردنظر، کاربران مجاز برای دسترسی به بخش تنظیمات به نمایش درآمده و می توانید نسبت به تغییر نام کاربری یا رمزعبور اقدام کنید.

تغییر نام شبکه بی سیم

متاسفانه برخی کاربران به نام شبکه بی سیم خود توجهی ندارند و این نام نیز در اغلب موارد نام یا مدل مودم یا روتر است و براحتی می توان با شناسایی حفره های امنیتی موجود در فریمور دستگاه به آن نفوذ کرد. برای تغییر نام شبکه وای فای که همان SSID است پس از ورود به بخش مدیریت گزینه Wireless یا Wireless Lan را جستجو کرده و در تنظیمات مربوط به آن مقدار موجود در بخش SSID را به عبارت دلخواه خود تغییر دهید. (از انتخاب نام یا نام خانوادگی خود پرهیز کنید)

بیشتر بخوانید  روش حذف تاریخچه مرورگر اینترنت (History)

فعال سازی رمز اتصال

شاید از میان ده ها و حتی صدها شبکه وای فای تمام آنها به رمز اتصال مجهز باشند، اما مطمئنا از میان هزار شبکه در سطح شهر براحتی می توانید یک شبکه فاقد رمزعبور نیز پیدا کنید!

اختصاص رمزعبور و فعال سازی الگوریتم های رمزنگاری اطلاعات از دیگر اقدامات مهم برای افزایش امنیت شبکه وای فای است. برای انجام این کار به صفحه تنظیمات وایرلس در مودم مراجعه کرده و در بخش Security Mode یکی از گزینه های شامل WPA یا WPA2 را انتخاب کنید. در ادامه در کادر مرتبط با رمز عبور یک رمزعبور پیچیده شامل عدد و حرف را وارد و به این ترتیب رمز اتصال به شبکه را مشخص کنید. (از اختصاص شماره تلفن، شماره موبایل، کدپستی، نام و نام خانوادگی یا حتی تکرار دو یا سه مرتبه سال تولد خودداری کنید، چراکه این رمزها گزینه های قابل حدس زدن به شمار می روند)

جلوگیری از هک مودم وای فای

غیرفعال سازی WPS

برخی از روترها و مودم های وایرلس از قابلیتی با عنوان WPS پشتیبانی می کنند. به کمک این قابلیت که به صورت یک دکمه روی مودم تعبیه شده است کاربران می توانند بدون نیاز به رمزعبور و با فشار دکمه روی مودم و ارسال درخواست اتصال روی دستگاه هوشمند یا رایانه خود، اتصال امن و خودکار را تجربه کنند. این قابلیت گرچه مفید است، اما موارد زیادی از وجود حفره های امنیتی در آن گزارش شده و پیشنهاد می شود برای افزایش امنیت شبکه خود ضمن مراجعه به تنظیمات مودم یا روتر، گزینه WPS را جستجو کرده و آن را غیرفعال کنید. (این گزینه ممکن است در صفحه تنظیمات وایرلس باشد)

فیلترگذاری روی مک برای جلوگیری از هک مودم وای فای

آدرس مک یک آدرس فیزیکی منحصر به فرد مربوط به کارت شبکه است و هیچ گاه نمی توانید دو آدرس مک مشابه در تجهیزات تولیدی توسط شرکت های مختلف پیدا کنید. این منحصربه فرد بودن آدرس مک و دشوار بودن مراحل شبیه سازی یک آدرس جعلی موجب شده است آدرس های مک به عنوان یکی از بهترین گزینه های امنیتی در شبکه های بی سیم کاربرد داشته باشند.

بیشتر بخوانید  سری ردمی K60 از شارژ بی سیم 30 واتی بهره می برند

تقریبا می توان گفت تمام تجهیزات شبکه های بی سیم از قابلیت فیلترگذاری روی آدرس مک پشتیبانی می کنند که به کمک این قابلیت می توانید فهرست سفید یا فهرست سیاهی از آدرس های مک را ایجاد کنید. آدرس های وارد شده در فهرست سیاه دستگاه هایی را شامل می شود که اجازه اتصال به مودم یا روتر را ندارند و آدرس های وارد شده در فهرست سفید نیز به این معناست که فقط دستگاه های موجود در این فهرست قادر به اتصال به شبکه است.

استفاده از این روش شاید در نگاه اول کمی پیچیده یا وقتگیر باشد (مرحله پیدا کردن آدرس مک دستگاه های مختلف ممکن است کمی زمانبر باشد)، اما باتوجه به میزان امنیتی که در اختیار شما قرار می دهد مهم ترین، ضروری ترین و بهترین روش برای افزایش امنیت شبکه های بی سیم به شمار می رود. همچنین این نکته را فراموش نکنید که پس از فعال سازی فهرست سفید برای آدرس های مک، در صورتی که دیگر کاربران رمز اتصال به شبکه شما را نیز در اختیار داشته باشند قادر به اتصال به آن نخواهند بود!

برای فعال سازی این قابلیت باید در صفحه تنظیمات وایرلس یا در بخش Security گزینه ای با عنوان Mac Filter را جستجو کنید. با مراجعه به این بخش و فعال سازی قابلیت Mac Filter می توانید هریک از گزینه های فهرست سفید (Allow) یا فهرست سیاه (Deny) را فعال کرده و در جدول به نمایش درآمده آدرس های مک دستگاه هایی را که قصد دارید به شبکه متصل شوند یا مانع اتصال آنها شوید مطابق فرمت مشخص شده وارد کنید.

جلوگیری از هک مودم وای فای

برای مثال چنانچه قصد دارید فهرست سفید را فعال کنید و یک رایانه رومیزی، یک لپ تاپ و دو تلفن همراه توسط ارتباط بی سیم به شبکه وای فای شما متصل می شوند، باید پس از انتخاب گزینه Allow ، آدرس مک مربوط به چهار دستگاه مورد اشاره را در خانه های جدول به نمایش درآمده وارد کنید. همچنین هرگاه دستگاهی از شبکه بی سیم شما برای همیشه خارج شد یا قصد داشتید دستگاه جدیدی را به آن اضافه کنید می توانید با طی مجدد مراحل، دیگر خانه های جدول را نیز پر کرده یا آدرس های موجود را حذف کنید.

بیشتر بخوانید  آموزش ساخت ایمیل موقت

پیدا کردن آدرس مک در دستگاه های مختلف

پرسشی که بسیاری از کاربران در ذهن خود دارند این است که آدرس مک کجاست و چطور می توان به آن دسترسی داشت؟ آدرس مک در بسیاری از موارد روی بسته بندی تجهیزات شبکه به صورت بارکد به چاپ رسیده و گاهی نیز با بازکردن در باتری (قاب پشت) دستگاه های هوشمند همچون تلفن همراه و تبلت می توان آن را مشاهده کرد. همچنین آدرس مک کارت شبکه وایرلس در لپ تاپ ها را نیز می توان روی بارکدهای چسبیده شده به زیرلپ تاپ یا روی کارتن آن مشاهده کرد، اما علاوه بر این روش ها، به کمک روش های نرم افزاری نیز می توان آدرس مک را به دست آورد.

پیدا کردن آدرس مک در ویندوز

۱- به منوی استارت مراجعه کرده و در کادر جستجو عبارت ncpa.cpl را وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید.

۲- در پنجره به نمایش درآمده همه اتصالات موجود بجز اتصال مربوط به وایرلس (Wireless Network Connection) را غیرفعال کنید. (برای انجام این کار باید روی اتصال موردنظر کلیک راست ماوس را فشار داده و گزینه Disable را انتخاب کنید)

۳- به منوی استارت بروید و در کادر جستجو عبارت CMD را وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید.

۴- در خط فرمان عبارت getmac را وارد کرده و کلید اینتر را بزنید.

۵- در فهرست نتایج ممکن است گزینه های مختلفی برای شما نمایش داده شود که در مقابل آنها عبارت Disconnected یا Disabled وجود دارد. بجز این گزینه ها یک گزینه شامل آدرس فیزیکی خواهد بود که این آدرس همان آدرس مک متعلق به کارت شبکه بی سیم شماست.

پیدا کردن آدرس مک در اندروید

۱- از فهرست برنامه ها به Settings مراجعه کنید.

۲- گزینه Wi-Fi را روشن کنید.

۳- به بخش About Phone رفته و در همین بخش یا پس از مراجعه به بخش Status، گزینه Wi-Fi Mac Address را جستجو کنید.

پیدا کردن آدرس مک  آی.او.اس

۱- به Settings مراجعه کرده و روی General فشار دهید.

۲- وارد بخش About شده و آدرس مک را مقابل گزینه Wi-Fi Address مشاهده کنید.

تعداد بازدید: 264
اشتراک گذاری
0
سر دبیر
سر دبیر

پستهای مرتبط

افزونه های کاربردی فایرفاکس
اکتبر 11, 2022

افزونه های کاربردی فایرفاکس


ادامه مطلب
Sorry There was a problem with your request
اکتبر 11, 2022

رفع مشکل Sorry There was a problem with your request


ادامه مطلب
فیلتر هرزنامه در جیمیل
اکتبر 11, 2022

فیلتر هرزنامه در جیمیل


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پربازدید

  • آموزش preloader آموزش preloader در وردپرس (536)
  • یادگیری برنامه نویسی بهترین بازی‌ها برای یادگیری برنامه نویسی را بشناسید (432)
  • ۵ تا بهترین افزونه کروم برای وردپرس ۵ تا بهترین افزونه کروم برای وردپرس (427)
  • آموزش ایجاد کتاب در Word آموزش ایجاد کتاب در Word (411)
  • خطای پایگاه داده خطای پایگاه داده هنگام نصب وردپرس ؛ راهنمای کامل رفع (402)
  • ویندوز ۱۲ تصویر رابط کاربری ویندوز ۱۲ به‌طور اتفاقی لو رفت (391)
  • ایموجی ها در فتوشاپ ایموجی ها در فتوشاپ (391)
  • محیط نرم افزار Word 2016 آشنایی با محیط نرم افزار Word 2016 (391)
  • آموزش ایجاد و مدیریت فهرست مطالب در Word (384)
  • رمز ورود وب سایت وردپرس چگونه رمز ورود وب سایت وردپرس خود را تغییر دهیم ؟ (384)
© 2022 bazyarwork by آورنگ | All Rights Reserved | Powered by WordPress