آیا میخواهید گوگل آنالیتیکس را در وردپرس نصب کنید؟ آیا میخواهید در میان انبوه رقبای خود بهترین جایگاه را پیدا کنید؟ دانستن تعامل مخاطبان شما با وبسایت شما برای موفقیتتان بسیار مهم است.
بهترین راه برای شناخت مخاطبان خود، آمار ترافیک سایت شما است، و این همان چیزی است که گوگل آنالیتیکس بهصورت رایگان ارائه میدهد.
در این مقاله می خواهیم به این موضوع بپردازیم که چرا گوگل آنالیتیکس دارای اهمیت است و چگونه میتوانید به راحتی گوگل آنالیتیکس را در وبسایت وردپرس خود نصب کنید (آموزش بهصورت گام به گام).
ابتدا توضیح خواهیم داد که چرا گوگل آنالیتیکس مهم است و چگونه میتواند به شما در بهبود وضعیت وبسایتتان کمک کند.
پس از آن نیز، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه برای ثبت نام در یک حساب کاربری گوگل آنالیتیکس و روشهای مختلف نصب آن در سایت وردپرس خود اقدام کنید.
در آخر کار نیز، ما نحوه مشاهده گزارشهای ترافیک سایت شما را در گوگل آنالیتیکس توضیح خواهیم داد.
در اینجا یک مرور اجمالی از آنچه در این مقاله یاد خواهید گرفت، آورده شده است:
هنگامی که یک سایت را راهاندازی میکنید، هدف شماره یک شما این است که ترافیک و مشترکان بیشتری کسب کنید. گوگل آنالیتیکس با نشان دادن آمارهای مهم به شما کمک میکند، تصمیمات بهتر و مناسبی بگیرید. میتوان حتی گوگل آنالیتیکس را دستیار شماره یک مدیر وبسایت برای بهبود سئو سایت معرفی کرد.
چیزی که در گوگل آنالیتیکس میتوانید ببینید:
چه کسی به وبسایت شما مراجعه میکند؟
این بخش از تجزیه و تحلیل میگوید که موقعیت جغرافیایی مخاطبان شما چیست، از چه مرورگری کاربر برای بازدید از سایت شما استفاده میکند و سایر اطلاعات مهم مانند وضوح صفحه، پشتیبانی JavaScript، پشتیبانی از فلش، زبان و موارد دیگر.
قطعا میدانید که این دادهها بسیار مفید هستند و به روشهای مختلفی میتوانند به ما در بهبود وضعیت سایتمان کمک کنند.
اگر بیشتر کاربران شما پشتیبانی Flash ندارند، باید از افزودن عنصر فلش در سایت خودداری کنید. اگر بیشتر کاربران شما دارای وضوح صفحه ۱۲۸۰ هستند، مطمئن شوید که طراحی شما با آن وضوح تصویر سازگار است یا اینکه کوچکتر است.
افراد وقتی در وبسایت شما هستند چه میکنند؟
با استفاده از این اطلاعات باارزش میتوانید محبوبترین مقالات خود را بیابید و همچنین مقالههایی را پیدا کنید که چندان خوب پیش نمیروند و بفهمید که چه نوع محتوایی را برای کاربران خود تولید کنید.
چه زمانی افراد از وب سایتشما بازدید میکنند؟
میتوانید زمانهای پربازدید سایت خود را پیدا کنید. متوجه خواهید شد که در چه ساعاتی در شبانهروز ترافیک سایت شما بیشتر میشود.
چگونه افراد وب سایت شما را پیدا میکنند؟
این بخش از تجزیه و تحلیل به شما نشان میدهد که کاربران از کجا آمدهاند (برای مثال: موتورهای جستجو، لینکهای مستقیم، لینک از سایتهای دیگر).
همچنین به شما نشان میدهد که درصد بازدیدکنندگان شما از هریک از این منابع چگونه بوده است. به شما نشان میدهد سایت شما از طریق کدام موتور جستجو بیشترین ترافیک را کسب کرده است.
تعامل مردم با محتوای شما چگونه است؟
تجزیه و تحلیل گوگل نشان میدهد که کاربران شما چگونه با محتوای سایت شما ارتباط برقرار میکنند. این به شما نشان میدهد که کاربران بر روی کدام لینک در سایت شما کلیک کرده اند و موارد دیگر.
شما می توانید با ایجاد آزمایش های محتوا در گوگل آنالیتیکس تستهای تقسیم A / B را اجرا کنید تا بفهمید چه چیزی برای تحقق اهداف شما بهتر است.
با دیدن تعامل کاربر، میتوانید محتوای خود را مناسب کاربران خود تولید کنید. با دیدن پاسخ سؤالات فوق، میتوانید روی استراتژیهایی که برای سایت شما کار میکنند تمرکز کنید و از راهکارهایی که کار نمیکنند جلوگیری کنید.
به عبارت ساده، حدس و گمان را از بین ببرید و روی آماری که اهمیت دارد تمرکز کنید، بنابراین میتوانید تصمیمات را بر پایه دادههای واقعی بگیرید.
گوگل آنالیتیکس بهصورت رایگان در دسترس است و تنها چیزی که شما نیاز دارید یک حساب گوگل یا Gmail برای ثبت نام است. روند ثبت نام کاملاً ساده است. برای ایجاد حساب گوگل آنالیتیکس خود دستورالعملهای مرحله به مرحله زیر را دنبال کنید.
مرحله ۱: ابتدا باید از سیستم ثبت نام گوگل آنالیتیکس بازدید کنید.
از شما خواسته میشود با حساب گوگل خود وارد شوید. اگر از قبل حساب گوگل یا Gmail دارید، میتوانید از آن برای ورود به سیستم استفاده کنید. در غیر این صورت، باید برای خودتان یک حساب گوگل ایجاد کنید.
مرحله ۲ : به محض ورود به سیستم با حساب Gmail، باید برای گوگل آنالیتیکس ثبتنام کنید.
پس از آن از شما خواسته میشود که نام کاربری خود را ارائه دهید. میتوانید از هر چیزی مانند نام تجاری خود استفاده کنید.
مرحله ۳: در صفحه بعدی، انتخابی بین وبسایت یا برنامه تلفن همراه به شما داده میشود. حتما وبسایت را انتخاب کنید.
پس از آن، باید نام وبسایت، آدرس وبسایت، کشور و منطقه زمانی را وارد کنید.
پس از وارد کردن این اطلاعات، بر روی دکمه Next کلیک کنید. شرایط و خدمات گوگل آنالیتیکس به شما ارائه میشود که باید با آنها موافقت کنید، بنابراین بر روی دکمه مربوطه کلیک کنید.
مرحله ۴: اکنون کد رهگیری گوگل آنالیتیکس به شما ارائه میشود. میتوانید این کد رهگیری را کپی کنید زیرا بسته به روشی که در زیر استفاده میکنید، میتوانید آن را در سایت وردپرس خود وارد کنید.
پیشنهاد میکنیم پس از نصب کد در سایت وردپرس، برگه مرورگر آنالیتیکس را باز بگذارید زیرا ممکن است لازم باشد دوباره آن را بازنویسی کنید.
اکنون که یک حساب گوگل آنالیتیکس را راهاندازی کردهاید ، اجازه دهید نگاهی به نحوه نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس بیندازیم.
برای تنظیم گوگل آنالیتیکس در وردپرس چند راه مختلف وجود دارد. ما سه روش را به شما نشان خواهیم داد که گزینه اول سادهترین و آخرین روش سختترین است.
شما میتوانید یکی از این سه روش را به دلخواه خود انتخاب کنید که متناسب با نیازهای شما باشد.
افزونه MonsterInsights بهعنوان محبوبترین افزونه گوگل آنالیتیکس برای وردپرس است. بیش از یک میلیون وبسایت وردرسی از آن استفاده میکنند در این مورد وبسایتهای معروف خارجی مثل Bloomberg ، PlayStation ، Zillow و موارد دیگر را میتوان نام برد.
این روش سادهترین و میتوان گفت تاکنون بهترین راه برای افزودن گوگل آنالیتیکس به وردپرس شناخته شده است (کاربرد آن برای همه کاربران مبتدی و حرفهای به طور یکسان است).
افزونه کاربردی MonsterInsights به هر دو صورت نسخه رایگان و نسخه پولی پریمیوم در دسترس است. ما در این آموزش از نسخه رایگان MonsterInsights استفاده خواهیم کرد.
اگر میخواهید از ویژگیهای پیشرفتهتری مانند ردیابی تجارت الکترونیکی، ردیابی تبلیغات، ردیابی نویسنده و غیره استفاده کنید، میتوانید از نسخه MonsterInsights Pro در سایت وردپرسی خود استفاده کنید.
اولین کاری که باید انجام دهید نصب و فعالسازی افزونه MonsterInsights است.
پس از فعالسازی افزونه MonsterInsights یک مورد جدید را با عنوان “Insights” به منوی پنل مدیریتی وردپرس شما اضافه میکند. با کلیک بر روی آن، وارد صفحه مربوط به تنظیمات افزونه MonsterInsights میشوید.
در ابتدا از شما خواسته میشود که دستهبندی را برای انتخاب نوع وبسایت خود (وب سایت تجاری، وبلاگ یا فروشگاه آنلاین) انتخاب کنید. یکی را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه ” Save and Continue” کلیک کنید.
در مرحله بعد، باید روی دکمه ” Connect MonsterInsights” کلیک کنید.
با این کار پنجرهای بهصورت پاپاپ ایجاد میشود که حسابهای گوگل را به شما نمایش میدهد که باید حسابی که میخواهید با آن وارد شوید و قبلا با آن در گوگل آنالیتیکس وارد شدید را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، از شما خواسته خواهد شد تا اجازه دسترسی افزونه MonsterInsights را به حساب گوگل آنالیتیکس خود بدهید.
برای ادامه کار بر روی دکمه ” Allow” کلیک کنید.
مرحله آخر نیز انتخاب پروفایل مورد نظر برای ردیابی است. برای ادامه باید وبسایت خود را انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه ” Complete authentication” کلیک کنید.
اکنون افزونه MonsterInsights، گوگل آنالیتیکس را در وبسایت شما نصب خواهد کرد. پس از آن از شما خواسته میشود تنظیمات توصیه شده برای وبسایت خود را انتخاب کنید.
تنظیمات پیشفرض برای بیشتر وبسایتها مناسب است. اگر از افزونه پیوند وابسته استفاده میکنید، باید مسیری را که استفاده میکنید برای پنهان کردن لینکهای وابسته اضافه کنید. درواقع این کار به شما این امکان را میدهد تا پیوندهای وابسته خود را در گوگل آنالیتیکس ردیابی کنید.
برای ذخیره تنظیمات روی دکمه “Save and Continue” کلیک کنید.
در مرحله بعد، افزونه MonsterInsights به شما افزودنیهای خود را نشان میدهد که در صورت ارتقا به نسخه PRO و غیررایگان میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید. بر روی دکمه ” Save and Continue” کلیک کنید.
پس از آن از شما خواسته میشود افزونه WPForms را نصب کنید که بهترین افزونه فرم تماس در وردپرس است. میتوانید آن را نصب کنید و یا بر روی برای گذشتن از این مرحله بر روی دکمه ” Skip this Step ” کلیک کنید.
میتوان گفت این بهترین راه کسب موفقیت شما است که ابزار ارزشمند و کاربردی گوگل آنالیتیکس را در سایت وردپرس خود نصب و راهاندازی کردهاید. به یاد داشته باشید، قبل از نشان دادن وضعیت و آمار سایت شما توسط گوگل آنالیتیکس به شما زمانی به طول میانجامد.
تبریک! گوگل آنالیتیکس با موفقیت با استفاده از افزونه MonsterInsights نصب شد.
بهترین مورد درباره افزونه MonsterInsights این است که شما میتوانید گزارشات گوگل آنالیتیکس خود را در داشبورد وردپرس خود مشاهده کنید. به سادگی به Insights مراجعه کنید و به صفحه مربوط به گزارشها بروید تا یک مرور کلی از دادههای تحلیلی خود را بررسی کنید، یعنی دیگر نیازی نیست که برای این مورد وارد صفحه گوگل آنالیتیکس شوید.
این روش به اندازه افزونه MonsterInsights خوب نیست زیرا شما قادر به انجام پیکربندی ردیابی پیشرفته نخواهید بود، و نمیتوانید دادههای گوگل آنالیتیکس را در داشبورد وردپرس خود مشاهده کنید.
ابتدا باید افزونه Insert Headers and Footers را نصب و فعال کنید.
پس از فعالسازی، باید به منوی تنظیمات و قسمت Insert Headers and Footers مراجعه کنید. در اینجا باید کد گوگل آنالیتیکس را که در مرحله ۴ آن را کپی کردهاید، در بخش Scripts in Header قرار دهید.
فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات خود، روی دکمه مربوط به ذخیره تغییرات کلیک کنید.
تبریک! شما با موفقیت گوگل آنالیتیکس را در سایت خود نصب کردهاید.
این روش برای کاربران پیشرفته که آشنایی با کدها دارند مناسبتر است. البته این روش تا حدودی غیرقابل اطمینان است زیرا اگر سوئیچ یا به روزرسانی قالب را داشته باشید، کد شما از بین میرود. تقریباً هرگز استفاده از این روش را توصیه نمیکنیم.
اگر این اولین بار است که کد را به فایلهای وردپرس خود اضافه میکنید، باید حتما قبل از انجام آن اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید.
کد را در فایل header.php اضافه کنید. به این صورت که به قسمت ویرایشگر پوسته وردپرس بروید و فایل header.php را انتخاب کنید و کدی را که در مرحله ۴ کپی کردهاید درست بعد از تگ <body> جایگذاری کنید.
فراموش نکنید که تغییرات خود را ذخیره کنید.
همچنین می توانید کد رهگیری گوگل آنالیتیکس را به پرونده توابع وردپرس اضافه کنید. سپس کد رهگیری به طور خودکار به هر صفحه در سایت وردپرس شما اضافه میشود.
باید این کد را به پرونده function.php قالب خود اضافه کنید.
گوگل آنالیتیکس قادر است گنجینهای از دادههای جمعآوری شده از آمار سایت شما را به شما نشان دهد. با مراجعه به داشبورد گوگل آنالیتیکس خود میتوانید این دادهها را مشاهده کنید.
گزارشهای داخلی گوگل آنالیتیکس را در ستون سمت چپ مشاهده خواهید کرد. هر بخش به برگههای مختلف تقسیم میشود و با کلیک بر روی یک برگه، آن را باز میکند تا گزینههای بیشتری را نشان دهد.
قسمت Real-Time یک گزارش در زمان واقعی از ترافیک مربوط به وبسایت شما را نشان میدهد.
قسمت Audience گزارشاتی را برای شما در درک کاربران خود نشان میدهد.
قسمت Acquisition در واقع این گزارشات را به شما میدهد که کاربران شما از کجا آمدهاند.
قسمت Behavior خلاصهای از رفتار کاربران را پس از ورود به سایت شما نشان میدهد. (اینکه آنها پس از ورود و رسیدن به سایت شما چه میکنند)
قسمت Conversion گزارشی در اختیار شما قرار میدهد که شما در مقابل اهداف خود چه میزان درست رفتار میکنید.
گوگل آنالیتیکس ابزاری فوق العاده قدرتمند است که دارای چندین ویژگی عالی است. برخی از آنها کاملاً آشکار و کاربردی و آسان هستند، برخی دیگر نیاز به تنظیمات اضافی دارند.
گوگل آنالیتیکس با گوگل سرچ کنسول (که قبلاً با نام گوگل وبمستر تولز شناخته میشد) به بهترین وجه کار می کند. در واقع این امکان را به شما میدهد تا ببینید که وبسایت شما در نتایج جستجو چگونه عمل میکند. و این امکانی ویژه برای مدیریت هرچه بهتر سئو سایت است.