اگر قصد نصب وردپرس را بر روی لوکال هاست دارید و دوست دارید قبل از اجرای سایت خود در اینترنت ، آن را در رایانه شخصی خود اجرا کنید ، می توانید از سرور شخصی XAMPP بر روی کامپیوتر خود استفاده نمایید.
نکته مهم این است که سایتها برای اجرا نیاز به یک فضای میزبانی یا همان هاست دارند. میتوان هاست را یک کامپیوتر قدرتمند متصل به اینترنت تعریف کرد که خواستههای کاربران را دریافت میکند و آنچه که کاربر میخواهد را به نمایش درمیآورد. بسیاری از افرادی که قصد راهاندازی وبسایت خود را دارند، ابتدا این هاست را بر روی کامپیوتر شخصی خود شبیهسازی میکنند و اقدام به راهاندازی سایت خود بر روی آن میکنند.
بهنوعی روی لوکال هاست به تمرین و آزمون وخطای سایت خود میپردازند. پس میتوان اینگونه تعریف کرد که لوکال هاست فضایی شبیهسازی شده از هاست با استفاده از نرمافزارها بر روی یک کامپیوتر شخصی است. پس تنها با نصب نرمافزار مخصوص ما میتوانیم یک سرور شخصی بر روی سیستم خود داشته باشیم.
در این مقاله قصد داریم مراحل نصب و راهاندازی وردپرس را بر روی لوکال هاست آموزش دهیم. پس از اولین قدم که دانلود وردپرس است شروع میکنیم :
برای دانلود نسخه اصلی و انگلیسی وردپرس میتوانید وارد وبسایت رسمی وردپرس به آدرس wordpress.org شوید و آن را بهصورت کاملا رایگان دانلود نمایید. اما خبر خوش اینجاست که نسخه کاملا فارسی شده وردپرس نیز موجود میباشد و بهسادگی و کاملا رایگان از طریق سایت وردپرس فارسی قابل دانلود است.
به آدرس https://fa.wordpress.org بروید و نسخه موردنظر وردپرس را دانلود نمایید.
توصیه ما به شما این است که هیچگاه آخرین نسخه وردپرس را دانلود نکنید، زیرا اغلب پس از انتشار آخرین نسخه مدتی زمان میبرد تا مسائل امنیتی و باگهای موجود را از بین ببرند.
حال میخواهیم وردپرس را بر روی یک هاست محلی بر روی سیستم خود راهاندازی کنیم.
ما باید برای اینکار یک نرمافزار سرور بر روی کامپیوتر خود نصب کنیم تا کامپیوترمان تبدیل به یک سرور اینترنت شود. البته سروری که تنها خود ما به آن دسترسی داریم. پس از اینکار وردپرس را بر روی آن نصب کرده و طراحی سایتمان را آغاز میکنیم.
در واقع این روشی بسیار مناسب است تا ما تمامی تمرینها را روی این نسخه انجام دهیم و در پایان اقدام به خرید یک هاست و راهاندازی سایت خود با وردپرس بر روی هاست اصلی نماییم.
برای نصب این هاست شخصی از نرمافزار XAMPP استفاده میکنیم که به سادگی و رایگان امکان دانلود آن از اینترنت وجود دارد.
به محل دانلود فایل بروید.
روی فایل نصب کلیک کنید.
مسیری که میخواهید Xampp درآنجا نصب شود را وارد کنید.
بر روی Next کلیک کنید.
بر روی Next کلیک کنید.
اجازه دهید تا مراحل نصب کامل شود.
اکنون بر روی Finish کلیک کنید.
زبان موردنظر را فعال کنید و بر روی Save کلیک کنید.
همانطور که مشاهده کردید پس از اتمام نصب وارد صفحه کنترل پنل آن میشویم. از بین سرویسهای موجود دو سرویس اول یعنی Apache و MySQL را با فشردن دکمه start روبرویشان انتخاب نمایید. زیرا این دو برای اجرای فایلهای php و ایجاد بانک اطلاعات مورد نیاز هستند. درصورتی که ویندوز با اجرای هرکدام آنها پیغام هشداری را به شما نمایش داد، دکمه Allow access را کلیک نمایید.
از طریق مرورگر به آدرس http://localhost بروید تا به سرور شخصی خود دسترسی یابید.
به بخش PhpMyAdmin بروید. علاوه بر کلیک و ورود به این صفحه میتوانید همچنین آدرس http://localhost/phpmyadmin را نیز وارد کرده تا به این صفحه بروید.
اگر از شما نام کاربری و پسورد خواسته شد، برای نام کاربری عبارت root را وارد کرده و پسورد را نیز خالی بگذارید.
از قسمت بالای صفحه گزینه Databases را انتخاب نمایید.
مطابق تصویر در قسمت Database name یک نام برای بانک اطلاعاتی خود انتخاب نمایید و سپس از قسمت روبرویی گزینه Collation را انتخاب نمایید و در نهایت روی دکمه create کلیک نمایید.
بانک اطلاعاتی شما ایجاد شد. اگر مایل باشید میتوانید نام کاربری و پسورد نیز برای بانک اطلاعاتیتان ایجاد کنید. از قسمت Privileges در قسمت بالای صفحه میتوانید اقدام به ایجاد حساب کاربری نمایید.
جهت انتقال فایلها، فایل وردپرس را که قبلا دانلود کرده بودیم به محل نصب Xampp در پوشه Htdocs منتقل میکنیم. پس از انتقال آن را از حالت فشرده خارج میکنیم.
اکنون فایل فشرده را حذف کرده و نام پوشه wordpress را به wp تغییر میدهیم.
اکنون به پوشه wp میرویم و فایل wp-config-sample.php را باز میکنیم. جهت نمایش درست اطلاعات بهتر است روی این فایل کلیک راست کرده و با انتخاب open with آن را با WordPad باز نمایید.
به تصویر دقت کنید و اطلاعات زیر را وارد نمایید:
در قسمت DB_NAME به جای database_name_here نام دیتابیسی که ساختهاید را وارد کنید.
در قسمت DB_USER به جای username_here نام کاربری پایگاه داده خود را وارد کنید. درصورتی که اکانتی برای دیتابیس خود نساختهاید در این قسمت کلمه “root” را وارد کنید.
اکنون در قسمت DB_PASSWORD بهجای password_here رمزعبوری که تعریف کردهاید را وارد کنید. درصورتی که رمزعبور نساختهاید این قسمت را خالی بگذارید (عبارت password_here را پاک کنید).
درنهایت فایل را ذخیره نمایید.
حال روی همین فایل کلیک راست کرده و نام آن را به wp-config.php تغییر دهید (تنها -sample را حذف نمایید).
اکنون از مرورگر خود وارد صفحه http://localhost/wp شوید تا صفحه نصب وردپرس را مشاهده نمایید.
نکتهای که در این مرحله باید توجه نمایید این است که بهتر است قسمت “از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند” را تیک نزنید تا موتورهای جستجو اجازه بررسی سایت شما را داشته باشند.
پس از وارد کردن مشخصات خواسته شده در این صفحه وارد محیط وردپرس میشوید.