دوره خاطره انگیز دایال آپ با آن خطوط کم سرعت خود جای خود را در خانه ها به وای فای خانگی یا مودم های ADSL داده اند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی اکثر دستگاه های هوشمند مانند تلویزیون ها، گوشی ها و کامپیوترهای شخصی در خانه ها و نیاز به حجم تبادل بالا داشتن یک مودم ADSL پرسرعت کاربردی می باشد. اما مشکلی که خیلی از کاربران در هنگام خرید یک مودم و اشتراک اینترنت از شرکت مربوطه دارند نداشتن آگاهی از نحوه راه اندازی مودم های ADSL و تنظیمات نرم افزاری آن می باشد که اکثر سرویس دهنده های اینترنت در ایران هم برای نصب و راه اندازی مودم های ADSL توسط اپراتورهای خود هزینه دریافت می نمایند، در صورتی که با کمی خلاقیت فردی و دنبال کردن آموزش زیر از لرن پارسی می توانید به راحتی یک مودم وای فای خانگی یا ADSL را راه اندازی کنید.
معمولا برای راه اندازی اینترنت ADSL پس از خریداری و ثبت سرویس موردنظرمون احتیاج به یک سری تنظیمات سخت افزاری و نرم افزاری برای اتصال به اینترنت داریم.
در این آموزش قصد داریم نحوه تنظیمات مودم های ADSL را بررسی کنیم، لازم به ذکر است این آموزش با کمی تغییر در شکل و مراحل برای تمامی مودم های ADsl قابل انجام خواهد بود.
لازم هست که جعبه مودمتون رو باز کنید و طبق مراحل زیر تجهیزات سخت افزاری رو نصب کنید .
معمولا پشت مودم شما دارای یک سری از ورودی ها هست به شکل زیر :
یک میکروفیلتر (نویز گیر) به شکل زیر هم داخل بسته موجود هست .
این وسیله کمک میکنه که دیگه نویزی روی خط تلفن شما هنگام صحبت کردن و استفاده از مودم ADSL وجود نداشته باشه . (معمولا هم یا به ورودی تلفن وصل می کنند یا به مودم) که بستگی دارد. مثلا اگر به سیم تلفنی که برای مودم وصل کردین نویز وجود داشت می تونید روی تلفن نصب کنید. یا پیش میاد که فقط یک خروجی پریز تلفن در خونه وجود داره که با این وسیله کاربردی به دوتا خروجی تبدیل میشه.
۱ – سیم تلفنی که باید وارد مودم بشه رو از سمت مودم به قسمت DSL (شکل بالا توجه کنید) وصل کنید یک سر اون رو به “میکرو فیلتر” که روش نوشته Modem و از پریز تلفن هم به اون تک خروجی وسیله بالا سیم تلفن را وصل نمایید. اون قسمت هم که نوشته Phone باید وصل بشه به گوشی تلفن منزل یا خطی که اینترنت خریداری کرده است.
یا میتونید این سیم تلفن مودم را مستقیم به پریز وصل کنید و این نویز گیر را به جایی ببرید که تلفن منزل در آنجا هست. آن وقت ارتباط بین تلفن و پریز را با نویزگیر به هم دیگر وصل نمایید.
۲ – جهت اتصال مودم به کامپیوتر از یکی از دو روش زیر استفاده کنید :
روش اول : با کابل USB را از یک طرف به مودم و از طرف دیگر به کامپیوتر (پشت کیس) متصل کنید.
روش دوم : کابل شبکه را از یک طرف به قسمت LAN (زرد رنگ در مودم بالا) و از طرف دیگر به پشت کیس وصل کنید . دقت کنید که کامپیوتر شما باید دارای یک پورت LAN باشه که اکثرا هم دارند.
الان در مودم ما جایی برای کابل USB نیست ، و ما از روش دوم استفاده کردیم .در موردم هایی که قابلیت Wi-Fi را ندارند سوکت USB موجود هست.
۳ – جعبه آداپتور (یا همان شارژر) را به پریز برق و قسمت دیگر آن را به سوکت Power متصل نمایید.
خوب نصب سخت افزاری ما تموم شد .
تست اولیه :
باید با گوشی های تلفن موجود در منزل قادر به شماره گیری و تماس تلفنی باشید. در این صورت اتصال نویز گیر را بررسی و یا جای آن ها را همانطور که در بالا گفتیم عوض کنید .
مودم را توسط دکمه ON/OFF پشت آن روشن کنید در این حالت باید چراغ DSL که در جلوی مودم قرار دارد ابتدا به حالت چشمک زن سبز درآمده و بعد از مدت کوتاهی به حالت ثابت سبز تغییر وضعیت دهد . چراغ ثابت سبز نشان دهنده ارتباط صحیح شما با ارئه دهنده سرویس ADSL می باشد.
چراغ Internet هم به رنگ قرمز خواهد بود به نشانه عدم اتصال به اینترنت . در صورت اتصال سبز میشه رنگ این چراغ هم .
توجه کنید که اگر هنگام خریداری سرویس مودم رو ببرید پیش همون دفاتر براتون تنظیم می کنند و شما تنها با نصب سخت افزاری میتونید از اینترنت استفاده کنید. ولی اگر این کار رو نکردید و قصد دارید مودم اینترنت خود را کانفیگ کنید در ادامه با ما همراه باشید.
باید به تنظیمات روتر دسترسی پیدا کنیم و مودم خود را به اصطلاح Config کنیم .
برای اینکار در مرورگر اینترنتی خود به آدرس /http://192.168.1.1 مراجعه کنید. پس از ورود به این آدرس اگر درست رفته باشید با شکل زیر روبرو خواهید شد :
نام کاربری و پسورد هر دو کلمه admin هستند. بر روی OK کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات مودم بروید .
در صورت ورود به مرحله Quick Start با شکل زیر روبرو خواهیم شد. البته این صفحه برای همه مودم ها متفاوت بوده است ولی با کمی دقت و توجه می تونید گزینه های موردنظر را انتخاب کنید . (می توانید برای درک بیشتر به راهنمای موجود در داخل CD راه انداز مراجعه کنید)
در شکل بالا که مربوط به مودم TP-Link است یا مودم های دیگر بر روی دکمه RUN WIZARD یا NEXT کلیک کنید . تا صفحه Time Zone به شکل زیر نمایش داده شود. در شکل پایین منطقه زمانی تهران را انتخاب و NEXT کنید.
با کلیک بر روی Next به صفحه Internet Settings خواهید رفت.
چهار نوع اتصال WAN وجود دارد :
نوع مناسب اتصال WAN را که توسط سرویس دهنده شما تولید شده است را انتخاب کنید . (اگر نمی دانید با تلفن پشتیبانی شرکت ارائه دهنده ADSL تماس برقرار کنید). اما اگر از طریق تلفن متصل می شوید می توانید گزینه PPPoE/PPPoA را انتخاب کنید . سپس گزینه NEXT را زده تا با صفحه زیر برخورد کنیم.
در تصویر بالا ما به عنوان مثال پارامترهای این صفحه را بر پایه پروت کل PPPoE/PPPoA تنظیم کردیم که در ادامه مشاهده می کنید.
user name : نام کاربری که توسط شرکت خدمات دهنده اینترنتی دریافت کردین را وارد نمایید . (که همان شماره تلفن شما می باشد.)
Password : کلمه عبور دریافتی
البته وارد کردن دوگزینه بالا اصلا اجباری نیست و با اتصال اینترنت به خط تلفن تمامی تنظیمات بصورت خودکار انجام خواهد شد.
VPI و VCI : این دو گزینه را باید از همون شرکتی که اینترنت خریداری کردین بپرسید . عددهاش متفاوت هست و مهم می باشند.
Connectio Type : این گزینه رو هم به طور معمول PPPoE LLC انتخاب می کنند.
روی گزینه NEXT کلیک کنید. تا به صفحه Wlan بروید، در این صفحه باید تنظیمات وای فای مودم خود را انجام بدهید. در قسمت SSID یک نام برای مودم خود انتخاب نمایید و از قسمت Broadcast SSID می توانید مشخص کنید که آیا نام وای فای برای همه قابل نمایش باشد و یا بصورت پنهانی باشد. در صورتی که NO را انتخاب کنید امنیت شبکه خانگی شما بالا خواهد رفت.
از قسمت Authentication Type هم یک استاندارد رمزنگاری را برای مودم خود انتخاب کنید. بهترین گزینه WPA-PSK/WPA2-PSK می باشد، در پایان هم از قسمت Pre-Shared Key هم یک پسورد برای متصل شدن به مودم از طریق وای فای وارد کنید.
تبریک مودم شما راه اندازی شد. حالا باید چراغ Internet مودم شما به حالت سبز ثابت بمونه و اتصال شما به اینترنت از طریق وای فای یا کامپیوتر برقرار باشد. برای تغییر یا اصلاح روی گزینه Back و برای ذخیره گزینه NEXT را بزنید برای لغو هم گزینه EXIT را بزنید.
توجه داشته باشید که ممکن است مراحل بالا هنگامی که سی دی راه انداز مودم را اجرا میکنید نمایش داده شود. این برای هر مودم متفاوت است .
حال اگر باز موفق به اتصال به اینترنت نشدید مراحل زیر را در ویندوز پیگیری کنید :
به Control Pane رفته به قسمت Network and Sharing Center رفته (ویندوز ۷ و بالاتر) در ویندوز XP به قسمت Network and connection بروید. بر روی گزینه Local Area Connection کلیک راست کنید و گزینه Properties را بزنید . و مراحل زیر را دنیال کنید .
با انتخاب گزینه Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) و کلیک بر روی Properties در کادر محاوره ای باز شده باید اعدادی را وارد کادرهایی که با فلش مشخص شده اند وارد نمایید . این اعداد را باید از شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی دریافت نمایید. در پایان هم بر روی OK کلیک کنید.
وارد کردن DNSهای سرویس دهنده اینترنت شما در این کادرها موجب افزایش سرعت اینترنت شما خواهد شد.
اگر بازهم اتصال شما با اینترنت برقرار نشد بهتر است مراحل را دوباره و با دقت انجام بدهید. و یا مشکل خود را در بخش نظرات همین صفحه اعلام کنید.
اگر می خواهید که رمز عبور وصل شدن به وای فای را در مودم خود عوض کنید، مراحل ساده ای پیش رو دارید. کافیست به همان آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ در مرورگر خود بروید و با وارد کردن نام کاربری و پسورد Login نمایید. سپس به قسمت Interface Setup بروید و بر روی گزینه Wireless کلیک کنید. و از قسمت Pre-Shared Key رمز وای فای خود را مشاهده و یا تغییر بدهید. سپس بر روی گزینه Save کلیک کنید.
در برخی مواقع نیاز داریم که تنظیمات مودم خود را Reset نماییم، برای اینکار کافیست دکمه Reset که در پشت تمامی مودم های اینترنت موجود می باشد را برای چند ثانیه با یک سوزن به داخل فشار بدهید تا تنظیمات فعلی مودم شما حذف شوند و مجدد مودم خود را راه اندازی کنید.