تغییر سایز و اندازه تصاویر یکی از مهارت های کاربردی برای هر کاربر می باشد که کاربردهای مختلفی دارد. اگر بخواهید تصاویر را در وبلاگ خود درج کنید و یا برای چاپ مقداری سایز عکس را کم کنید و .. باید توسط فتوشاپ در عکس خود تغییر سایز ایجاد کنید.
برای تغییر سایر عکس می توانید از ابزارهای متنوعی بر روی رایانه یا موبایل استفاده کنید، ولی با توجه به اینکه فتوشاپ از برنامه مهم ویرایش تصویر می باشد. در این مقاله قصد داریم روش های مختلف تغییر سایز عکس را در فتوشاپ باهم مرور کنیم.
آسان ترین روشی که می توانید در فتوشاپ برای تغییر سایز تصاویر خود بکار ببرید استفاده از Image Size می باشد. این گزینه از منوی Image و گزینه Image Size در دسترس می باشد.
وقتی بر روی آن کلیک کنید با چند گزینه در کادر مربوطه مواجه خواهید شد. اولین مورد Fit To می باشد که می توانید توسط آن اندازه عکس را از یک فهرست از پیش آماده شده انتخاب کنید. هم می توانید بر اساس پیکسل و هم بر اساس میلی متر یک اندازه را انتخاب کنید. ولی اگر بخواهید عرض، ارتفاع و رزولوشن عکس را بصورت دستی تغییر دهید در جلوی هرکدام از آن ها باید عددی را برا حسب پیکسل یا اینچ وارد کنید.
گزینه آخرهم Resample می باشد که تعیین کننده الگوریتم تغییر اندازه عکس می باشد. حالت خودکار مناسب کوچک کردن عکس می باشد ولی اگر عکس خود را به اندازه بزرگتر تغییر می دهید درنظر گرفتن موارد دیگر هم مفید می باشد.
در نهایت با زدن دکمه OK تغییرات بر روی عکس اعمال می شود.
ابزار Canvas Size از طریق منوی Image قابل دسترسی می باشد، این ابزار برخلاف Image Size کاری به اندازه تصویر ندارد. بلکه به شما اجازه می دهد ابعاد بومی که این تصویر روی آن قرار دارد را عوض کنید. با این کار، اگر بوم از عکس کوچک تر شود، قسمت بیرون افتاده بریده مى شود و اگر بزرگ تر از تصویر شود، قسمت هاى اضافه به صورت سفید دیده مى شود.
در این ابزار می توانید عرض و ارتفاع را بر اساس واحدهای مختلف تعیین کرده و اگر می خواهید اندازه ها را درصدی از عرض و ارتفاع تصویر بدهید تیک Relative را بزنید.
گزینه Anchor هم در این کادر مشخص می کند که از کدام طرف این افزایش یا کاهش اتفاق بیافتد. برای مثال اگر می خواهید در پایین تصویر یک فضا اضافه شود فلش رو به پایین را فعال کنید.
ابزار برش برای مواقعی است که می خواهید قسمتی از تصویر خود را حذف کنید. برای این کار Crop Tool که کلید میانبر آن C می باشد را از نوار ابزار سمت چپ انتخاب کنید.
پس از انتخاب این ابزار، مجموعه ای از دسته ها در گوشه و وسط لبه های عکس ما ظاهر می شوند. که با کلیک بر روی هر سمت و کشیدن آن دسته می تواند برش را انجام دهید. قسمت هایی که با برش حذف خواهند شد بصورت تاریکتر نمایش داده می شوند. در پایان کار می توانید با زدن دکمه Enter عمل برش را تکمیل نمایید.
البته برای برش دقیق تر با اعداد در سمت چپ این ابزار از فهرست گزینه ها در بالا سمت چپ این ابزار گزینه W x H x Resolution را انتخاب کنید تا بتوانید اندازه دقیق تر خود برای برش را اعمال کنید.
ابزار Transform معمولا برای مواقعی استفاده می شود که قصد دارید به جای کل عکس، فقط اندازه قسمت هایی از آن (مثلا یک شیء در عکس) را تغییر دهید.
البته دقت کنید این کار فقط در حالتى امکان پذیر است که قسمت مورد نظرتان در یک لایه جداگانه از تصویر اصلى باشد تا بتوانید مستقلا ابعاد آن را تغییر دهید.
برای استفاده از ابزار Transform روی یک لایه، آن را انتخاب کنید و سپس از منوی Edit گزینه Transform و در زیرمنوی آن Scale را بزنید. با ابزار Transform می توانید جرخش، کشیدن یا انجام دیگر موارد تغییر شکل روی عکس استفاده کنید. که ما برای تغییر اندازه از Scale استفاده می کنیم.