سئو یا بهینه سازی وب سایت برای موتور های جستجو یکی از بهترین راه های کسب ثروت های بسیار زیاد !!
سئو یا همون بهینه سازی سایت شامل یک سری تکنیک ها و راهکارهایی است که شما اونها رو باید انجام بدی تا سایت مورد نظر سئو بشه. حالا توی بعضی از شرایط و وب سایت ها شما این نکات رو لازمه همشون رو انجام بدی و مدت زمان نسبتا زیادی رو صبر کنی و توی بعضی از موارد هم وب سایت به علت سئو نکردن رقبا بسیار سریع ترمیاد بالا و کار شما راحت تره. اما با کار سئو میتونی درآمد های چندین میلیونی رو در ماه تجربه کنی. فقط کافیه با تکرار و تمرین این موارد رو اولویت بندی کنی و انجام بدی.
اما قبل از اینکه بخوام به شما بگم که چکار هایی رو باید انجام بدی یک مسئله مهم رو باید بگم و اون هم انواع سئو هست :
Black hat : روش های متقلبانه که سریع جواب میدن و خیلی زود هم باعث میشن وب سایت کاربر اصطلاحا پنالتی بشه.
white hat : روش های صحیح که ممکنه سریع جواب ندن اما اصطلاحا خطری رو ندارن و در نهایت دارای ماندگاری بیشتری هستن.
شاید عنوان این مطلب واسه شما این ابهام رو ایجاد کرده که من میخوام روش های Black hat رو به شما آموزش بدم اما اصلا اینطوری نیست و اصولا هیچ علاقه ای به روش های متقلبانه ندارم .
همونطور که احتمالا می دونید و شاید هم تا الان بهشون برخورده باشید. خیلی از دوستان تصور می کنن اصول seo فقط اینه که بریم متا تگ ها رو درست کنیم و تگ h1 قرار بدیم و Alt واسه تصاویر بذاریم دیگه سایت سئو شده. نه اصلا اینطور نیست، درسته که همه این موارد باید رعایت بشه اما فاکتور های سئو بسیار بسیار بیشتر از این موارد هستند و من کل این فاکتور ها رو جمع آوری کردم که خود بعضی از این فاکتور ها دارای چند تا زیر مجموعه هست اما کلا سئو ۲ تا قسمت داره یکی onsite یا همان سئو داخلی سایت offsite یا سئو خارجی سایت و از اونجایی که سئو داخلی وب سایت سریع تر قابل انجام از همین فاکتور های مربوط به onsite شروع می کنیم.
این مسئله در بهینه سازی سایت خیلی مهمه به حدی اهمیت داره که من در ابتدای کار معمولا عنوان صفحه اصلی سایت رو همون کلمه کلیدی مد نظر کارفرما قرار می دم. حتما سعی کنید که از کلمات کلیدی توی عنوان صفحه استفاده کنید. ضمنا برای هر صفحه هم یک عنوان منحصر به فرد و مرتبط با مطالب داخل اون صفحه قرار بدید. اگر این امکان رو برنامه نویس برای شما قرار نداده وارد کد های html سایت بشید و داخل تگ head به دنبال تگ Title بگردید و داخل <title> </title> بین این دو تگ عنوان مورد نظر خودتون را قرار بدهید .
البته انتخاب کلمات کلیدی یکه از مهمترین موارد هست که میتونه پروسه زمانبری هم باشه چراکه انتخاب کلمات کلیدی مناسب توی سرعت سئو شدن سایت شما خیلی میتونه تاثیر داشته باشه . برای مثال یک وب سایت در زمینه فروش بیمه رو در نظر میگیریم. کلا کلمات کلیدی به دسته مختلف تقسیم میشن :
head key مثل : بیمه
Body Key بین تا کلمه مثل : بیمه عمر
Long tail Key مثل : ثبت نام بیمه عمر سامان
یکی از ابزار هایی که خیلی توی این زمینه میتونه کمکتون بکنه که دقیقا کلمات کلیدی مناسبی رو انتخاب کنید. google keyword planner هست که لازمه کار کردن باهاش رو خوب یاد بگیرید. (البته به تازگی این سرویس گوگل غیرفعال شده است.)
سعی کنید در بازه های زمانی یکسان و نسبتا کوتاهی مربوط به بروزرسانی مطالب سایت را انجام دهید و اینطوری نباشه که در یک روز ۱۰ تا مطلب بذارید و یک روز دیگه هیچ مطلبی نذارید. البته این مورد بیشتر مربوط به وب سایت های تازه کار هست که هنوز مطالبی رو ندارن و یا وب سایت هایی که مطالب اونها زیاد بروز میشه.
شاید بعضی از صاحبان سایت ها شنیده باشن که محتوا ایجاد کردن خوبه ولی نمی دونن چطور و محتواهای خودشون رو چندین بار کپی کردن حتما این محتوا های کپی شده رو هر چه زودتر از روی سرور پاک کنید.
حتما در هر صفحه فقط یک تگ h1 داشته باشید که کلمه کلیدی هم داخل اون باشه و نحوه استفاده از تگ های h رو یاد بگیرید.
حتما سرعت لود وب سایت رو در سایت هایی مثل gtmetrix و یا ….. سنجید. و اگر سرعت لود پایین هست روی سرعت لود کار کنید. افزایش سرعت لود وب سایت یکی از مهمترین موارد هست چرا که علاوه بر اینکه باعث میشه وب سایت زودتر و بهتر در گوگل اصطلاحا ایندکس بشه کاملا خوشایند کاربران هم هست و واقعا لازمه که سرعت لود وب سایت تا جاییکه امکان داره بیاد بالا . اما برای گزارش سرعت سایت از gtmetrix وارد این آدرس بشید https://gtmetrix.com و آدرس سایتتون رو وارد کنید تا بهتون از وضعیت سرعت سایت گزارش بده .
هر چقدر تعداد در خواست هایی که از سایت برای فایل های مختلف CSS و جاوا اسکریپت و …. کمتر باشه به سئو کمک میکنه برای کم کردن تعداد درخواست ها وب سایت هم باید فایلی رو که مربوط به بالا بردن سرعت لود وب سایت هست رو در اختیار داشته باشی که به زودی ایمیل مربوط به این فایل رو برای تو دوست خوبم ارسال میکنم .
خوب اصلا این کار منطقی نیست که شما بشینید و تمام لینک های سایت رو چک کنید خوب از این آدرس استفاده کن و اجازه بده که بهت گزارش بده توی این سایت چند تا لینک خراب وجود داره و تو هم اون لینک ها رو درست کن به همین سادگی.
http://www.brokenlinkcheck.com
https://validator.w3.org/checklink
حتما در ابتدا از عدم وجود لینک های خراب در سایت اطمینان حاصل کن و بعد با استفاده از این یکی از آدرس های زیر واسه سایت یک sitemap رایگان بساز و اونو در پوشه اصلی سایت با اسم sitemap.xml آپلود کنید و لینک اون رو به صورت پیوند _blank داخل سایت قرار بدید و اون رو حتما در داخل گوگل وبمستر ثبت کنید.
https://xmlsitemapgenerator.org
http://smallseotools.com/xml-sitemap-generator
اگر وضعیت متاتگ هایی مثل Description / Keyword شرایط خوبی نداره حتما زمان بذارید و اونها رو درست کن حتما این نکته رو مد نظر داشته باش که برای Keyword نهایتا تا ۱۰ کاراکتر و برای Description هم نهایتا ۲۵۵ کاراکتر رو در نظر بگیرید.
< “Meta name=”description” content=”this in page is learn seo>
<“Meta name=”keywords” content=” Php , Css , Java>
حتما برای اینکه کار برای یک دامین دیگه رو مثل .com و .net سایت خودت رو به .ir انتقال بدی از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کن و از پارک دامین استفاده نکن برای اینکار باید برای هر کدام از .com یا .net یک فایل htaccess داشته باشی و داخل اون کد مربدط به ریدایرکت ۳۰۱ رو بنویسی البته اگر سرورت لینوکس هست اگر هم نه که باید با پشتیبانی سرورت تماس بگیری .
/Redirect 301 /page/detail/id/2 //arbutus/index
با استفاده از htaccess حتما کنترل کن که سایت شما با wwwیا بدون www لود شود . اگر این کار رو نکنی انگار صاحب ۲ دامین جداگانه هستی.
برای اینکار هم توی فایل htaccess این دستور رو بنویس :
Rewrite Engine On
Rewrite Cond %{HTTP_HOST} ^example_site.com$ [NC]
Rewrite Rule ^(.*)$ http://www.example_site.com /$۱ [R=301,L]
البته این کار در تنظیمات وردپرس به راحتی قابل تنظیم می باشد.
این کار علاوه بر اینکه کاملا کاربر پسند است. در سئو بی تاثیر نخواهد بود برای همین یک فایل html ایجاد کن و نقشه سایت خودتون رو در اون ایجاد کنید. یا با استفاده از افزونه های وردپرسی اینکار رو انجام بدهید.
اولا این نکته رو فراموش نکن که محتوا مهمترین عامل در سئو هست پس حتما در تولید محتوا مواظب باشد که محتوا رو برای کاربران سایت تهیه کن و نه موتورهای جستجو ضمنا به هیچ وجه از مطلب کپی استفاده نکنید. کنترل کنید مطالب سایت شما بدون کوچکترین غلط املایی باشه و مفید باشه و کاربر پسند باشه.
سعی کنید به صورت مناسب از کلمات کلیدی در محتوا استفاده کنید، منظور از کلمه مناسب اینه که تکرار این کلمات کلیدی باعث نشه کاربر سایت شما خسته بشه و اذیت بشه، چون گوگل الگوریتم ها را بر اساس این موارد تهیه می کند.
سعی کنید تعداد لینک های خروجی از ساییتون در یک صفحه زیاد و بی مورد نباشه.
با استفاده از Validator سازمان W3c که در آدرس زیر قابل دسترسی هستند سعی کنید این errorها رو از بین ببرید.
Page Authority یا همان میزان اعتبار صفحه . شاید فاکتوری به اسم Page Rank به گوشتون خورده باشه. عددی بین ۰ تا ۱۰ که اعتبارات صفحات رو گوگل مشخص میکرد و پس از اینکه گوگل رسما اعلام کرد که دیگه این فاکتور رو به روز نمیکنه شرکت MOZ فاکتوری تحت عنوان Page Authority که عددی بین ۵ تا ۱۰۰ است که عوامل زیادی مثل تعداد لینک های وردودی داخلی و خارجی + عمر دامنه + تعداد بازدید های صفحه از شبکه های اجتماعی و چند فاکتور دیگه محاسبه می شود. این مقدار باید بالای ۵۰ باشه و اگر زیر این عدد باشه نیاز به کار بیشتری داره. برای متوجه شدن مقدار می تونید Extension در مرورگرهای کروم و فایرفاکس به اسم MOZ bar نصب کنید یا از سایت Open site explorer استفاده کنید .
با اینکه سالیان ساله استفاده کردن از روش هایی مثل PoPup های غیر ارادی در دنیای طراحی وب سایت منسوخ شده اما متاسفانه هنوز شاهدیم که وب سایت هایی از این روش برای نمایش تبلیغات و …. به کاربر استفاده می کنند .لطفا شما این کار را انجام ندهید.
این روش که یکی از رایج ترین شیوه های قدیمی Black hat سئو بود به این صورت بود که در بخشی از سایت به صورت نا مرتب کلمات کلیدی را (کوچک و بزرگ) در کنار هم می نوشتن و در برخی از موارد هم این نوشته ها را همرنگ پس زمینه قرار می دهند تا کاربر آنها را نبیند. این روش کاملا منسوخ شده است.
یکی از روش های مهم بهینه سازی سایت برچسب گذاری استفاده صحیح و رایج از کلمات کلیدی یک صفحه و یا کلمات مرتبط در انتهای یک مطلب در وبلاگ و …. است. که به هیچ وجه Spam گونه نیست!
امروزه داشتن نسخه ریسپانسیو یک امر بسیار ضروری و کلیدی است. حتما وب سایت را برای موبایل و تبلت بهینه کنید.
فاکتور های مربوط به دامین که اهمیت بسیار بالایی دارد، که می توان به موارد زیر اشاره نمود
عمر دامین : اینکه چقدر از عمر دامین می گذرد در سئو مهمه.
فاصله زمانی تا تاریخ انقضای دامین : بهتر است که اگر می خواهیم روی کاری سرمایه گذاری بکنیم دامین رو مثلا به جای ۱ ساله ۵ ساله ثبت کنیم و هرچه این مدت بیشتر باشه بهتره.
وجود کلمه کلیدی در نام دامین : البته بر خلاف تصور عموم این فاکتور خیلی مهم نیست .
کارنامه + دامین : دامین هایی که چندین بار خرید و فروش می شن و محتوای اونها عوض شده و وحت واها خیلی با هم ارتباط نداشته باشن خیلی قابل اعتماد نیستن.
Trash Rank : یا رتبه اعتماد این فاکتور در سئو بسیار بسیار مهم این عامل به شرایط کلاه سفید بودن سئو در طول زمان از طرف گوگل به دامنه داده میشه و هر چه Trash Rank از لینک زیر استفاده کنید.
پسوند دامین : اگر شما می خواهید وب سایت رو برای ایران بهینه کنید یعنی اگر وب سایت خدمات بین المللی ارائه نمی کنه با اطمینان خدمتتون عرض میکنم که دامین .ir از هر پسوندی بهتره چون جستجو داخلیه و مربوط به ایرانه.
میزان استیبل بودن سایت : از سرورهایی استفاده کنید که حداقل قطعی رو نداشته باشن و به هر علتی که سایت Down شد سریع اونو Up کنید که مشکلی در سئو پیش نیاد.
مکان فیزیکی سرور : هر چه مکان فیزیکی سرور به جستجو کنندگان نزدیک تر باشه بهتره یعنی اگر کاربران سایت از ایران هستند حتما مکان سرور رو به داخل ایران انتقال بدید.
داشتن پروتکل های امن : استفاده از ssl یا همون پروتکل https در سئو بی تاثیر نیست و می تونه به شما کمک کنه
داشتن IP اختصاصی : بهتره وب سایت شما دارای IP اختصاصی باشه.
اتصال به شبکه های اجتماعی مثل : GooGle Plus یا فیسبوک و … بر عکس تصور چیزی که برای شما باید مهم باشه تعداد like و share و …هست که این کار هم با خرید Like و + در گوگل مسیر نمیشه باید شروع کنید به مدیریت صفحات خود در شبکه های اجتماعی.
تعداد comment در F.B و پین پینترست : این دو عامل هم در سئو شما بی تاثیر نخواهد بود.
حتما وب سایت را به شبکه های اجتماعی لینک کنید.
مطالب وب سایت را در شبکه های اجتماعی share کنید.
مطالب نوشته شده در سایت را به پروفایل G+ لینک کنید.
URL های مناسب سئو : سعی کنید در آدرس از کلمات کلیدی استفاده کنید و ترجیحا url ها را برای سئو بهینه کنید.
عمر صفحه : این فاکتور از موارد بسیار مهم است که رابطه بسیار زیادی Trust Rank با کل دامنه داره. منظورم اینه که اگر تا دامین تقریبا یک صفحه جدید ایجاد کنند اون صفحه ای که مربوط به وب سایت با تراست رنک بالاتر است بسیار راحتتر بالا میاد و درنتایج موتور جستجو نسبت به صفحه دیگر .
میزان پس زدگی یا دفع کاربر Bounce Rate : یکی از عواملی که در بهینه سازی سایت تاثیر زیادی داره میزان Bounce Rate که می تونید مقدار Bounce Rate مربوط به وب سایت خود رو با استفاده از ابزار Google analytics که یکی از مهمترین ابزار ها برای آنالیز سایت هست ببینید البته توی وب سایت الکسا هم میتونید به میزان Bounce Rate سایتتون دسترسی داشته باشید. این مقدار هر چه کمتر باشه بهتره یعنی هر چه کمتر باشه نشون میده که کاربران بیشتر در وب سایت شما موندن و مطالب سایت شما رو مطالعه کردن که این نشون دهنده کاربر پسند بودن وب سایت شما خواهد بود.
CDN کردن سایت : یکی از عوامل مهم در سرعت و اینکه باعث بشه وب سات شما up time بالایی رو داشته باشه استفاده از CDN که این کار باعث میشه بخش های استاتیک سایت شما روی سرورهای مختلفی در کشورهای متفاوتی قرار بگیره و زمانی که کاربر از هر کشوری آدرس سایت شما رو بزنه در خواست ها از نزدیکترین سرور اون خونده میشه. شاید این کار به نظرت سخته ولی فایل آموزشی نحوه CDN کردن سایت که به زودی اطلاعاتش رو درون ایمیلت خواهی داشت بهت آموزش میدم که در کمتر از دقیقه کارهای مربوط به CDN سایت خودت رو انجام بدی.
به هیچ وجه Spam نکنید : یکی از عوامل اصلی که باعث میشه خیلی سریع وب سایت شما پنالتی بشه استفاده از Spam هست و خرید رنک و بازدید برای وب سایت پس اگر زود جواب نگرفتید به هیچ وجه به این روش ها متوصل نشو. اگر دوست داری در رابطه با عوامل پنالتی شدن سایت و روش های رفع پنالتی بیشتر بدونید.
استفاده از “rel=”canonical : یک صفحه استاندارد (canonical) نسخه مطلوب از یک سری از صفحات با مطالب مشابه هست. مثلاً فرض کنید شما در رابطه با یک مطلب دوتا صفحه مشابه رو دارید که یکی از اونها از نظر محتوا کاملتر و ارزشمند تره شما با rel=canonical میتونید تمام اعتبار صفحه ای رو به صفحه دیگر بدید که مطلبش کاملتره .در واقع با این کار داریم میگیم گوگل، این صفحه بهترین نسخه از صفحات با مطالب مشابه است. این صفحه را در نتایج جستجو در اولویت قرار بده این تگ رو در بخش head صفحه به صورت زیر می نویسیم.
<”/link rel=”canonical” href=”http://example.com/master_page.php>
یکی از مهمترین عوامل در سئو داشتن تعداد بک لیینک بالاست )یعنی لینک هایی که دامین های دیگه به وب سایت شما میدن( اما از تعداد مهتر کیفیت این بک لینک هاست یعنی تقریبا بحث لینک بیلدینگ مثل لبه پرتگاه میمونه میتونه وب سایت شما رو از زمین بکنه میتونه غرقش کنه . اما ببینیم عوامل مهم و تاثیر گذار در لینک بیلدینگ چیه : تعداد بک لینک ها به ازا هر دامین : تصور کنید وب سایتی ۳۰۰۰ تا بک لینک داره اما از تا دامین و در مقابل وب سایت دیگه ای هم هست که ۳۰۰۰ تا بک لینک داره اما از ۳۰۰ تا سایت مختلف مشخصه که حالت دوم بسیار مطلوب تر و بهتره.
این خیلی مهمه زمانی که میخوایید بک لینک بگیرید به رنک وب سایت های مرجع دقت کنید .
Page Authoritu و Domain Authority وب سایت های مرجع رو حتما چک کنید.
توجه داشته باشید که لینک هایی که به شما میدن Follow هستن یا Nofollow این باعث میشه که اصلا گوگل برای شما اون لینک رو به عنوان بک لینک لحاظ بکنه یا نه . برای تشخیص لینک های Follow و Nofollow از همان افزونه moz bar در کروم یا فایر فاکس به صورت زیر استفاده کنید.
عمر دامنه هایی که از آنها بک لینک میگیرید . هرچه بیشتر باشد بهتر است
تنوع بخش هایی که به سایت شما لینک میدن . یعنی فقط از بخش نظرات و فروم و … نباشه .
ارتباط موضوعی وب سایت شما با وب سایت لینک دهنده .
حتما بک لینک را با عنوان کلمه کلیدی بگیرید یعنی اگر کلمه کلیدی شما فرش دستباف است حتما عنوان لینکی که به وب سایت خود میدید همین فرش دستباف باشه .
عدم وجود متن و لینک های زیاد در اطراف لینک شما .
جایگاه لینک شما در وب سایت مرجع . اگر لینک شما در بین متن صفحه باشد بهترین حالت است .
تعداد لینک های خارجی وب سایت مرجع هرچه کمتر باشه بهتره .
عمر بک لینک ها : هرچقدر میتونید به جای ایجاد لینک جدید لینک های قدیمی خودتون رو در سایت های دیگه حفظ کنید.
این گزینه درسته شاید برای شما یک کلمه کلیدی به حساب نیاد و مثلا من دوست داشته باشم کلمه آموزش طراحی سایت که جستجو میشه سایت ما رو نمایش بده اما اگر کلمه آکادمی آی تی که اسم برند ما هست هم زیاد توسط کاربران جستجو بشه به تراست رنگ وب سایت ما و در نتیجه بهبود وضعیت سئو ما بسیار کمک میکنه .
حتما در شروع کار کلماتی رو انتخاب کنید که خیلی رقابتی نباشن این کار به شما کمک میکنه که توی اون کلمات راحت تر بیاید بالا و علاوه بر اینکه روی اعتماد به نفس شما و کارفرما تاثیر خواهد گذاشت باعث میشه توی کلمات سخت تر هم بهتر بیاید بالا.
قصد دارم توضیحی هر چند کوچک در ارتباط با الگوریتم های سر شناس گوگل به شما بدم تا بتونید نسبت به اونها تسلط نسبی رو داشته باشید و باهاشون بیگانه نباشید.
محتوا نا مناسب و تکراری رو کنترل میکنه و یکی از علت اصلی پنالتی شدن تعداد زیادی از وب سایت هاست . اگر دوست داری راجع علت های پنالتی شدن سایت و نحوه خارج کردن یک سایت از پنالتی و سند باکس گوگل بیشتر بدونید و کاملا با این مطلب آشنا بشید با عضویت در آکادمی آی تی توی هفته آینده ایمیلی رو دریافت میکنی که حاوی فایل ارزشمند تمام باید ها و نباید ها در رابطه با پنالتی گوگل هست . من این فایل رو به صورت رایگان در اختیار تو دوست عزیزم میذارم تا بتونی به همه اصول اون مسلط بشی .
کار اصلی این الگوریتم روی بک لینک ها و موارد مربوط به لینک بیلدینگ هست که با ورودش خیلی از سایت های ایرانی پنالتی شدن !!!
سعی شده با استفاده از این الگوریتم بفهمن شما در لحظه به چه چیزی احتیاج دارید.این الگوریتم باعث میشه گوگل شرایط شما رو حلاجی کنه و خروجی مناسب رو به شما نشون بده در واقع این الگوریتم باعث میشه خروجی رو موبایل و تبلت و … تفاوت داشته باشه .
این الگوریتم تاثیر زیادی روی جستجو های محلی گذاشت و باعث شد خروجی جستجو ها در مناطق مختلف متفاوت باشه مثلا اگر رستوران رو سرچ بکنید با استفاده از گوگل مپ رستورانی رو بهت پیشنهاد میکنه که از لحاظ فیزیکی به شما نزدیکتره .
و اما در رابطه با استراتژی سئو باید یک نکته رو در انتها بگم اونم این که نمیشه واسه سئو قیمت ثابتی رو داد مثلا بگیم که به ازای هر کلمه ۱۵۰۰۰۰ تومان میگیریم. این کاملا اشتباهه چون کلمات با هم فرق دارن مخصوصا توی رقابت .مثلا کلمه توریزد خیلی فرق داره و قطعا نیاز به زمان و انرژی و کار بیشتری داره پس باید هزینه به مراتب بیشتری رو بگیریم بعضی از دوستان توی این استراتژی قیمت گذاری بسیار مشکل دارن وکار رو برای خودشون بسیار سخت می کنن و مشتری رو بسیار متوقع !!! بهترین راه برای این کار اینه که شما آدرس سایت مشتری رو بگیرید و کلمات کلیدی مورد نظر اونو و بعد با این فاکتور هایی که خدمتتون عرض می کنم سایت مشتری و حداقل سایت اولی که توی کلمات مورد نظر کارفرما در صفحه اصلی هستند رو بررسی کنید تا استراتژی سئو سایت مشتری رو مشخص کنید و بتونید هزینه و زمان صحیحی رو به مشتری اعلام کنید.