عنوان نویسی یکی از اصلی ترین قسمت هایی است که باید در مقاله و پست ارسالی خود به آن توجه داشته باشیم، باید عناوین را مرتبط با متن داخل نوشته تعیین کنید. عنوان ها اولین چیزی هستند که چشم خواننده را به خود جذب خواهند کرد و نقش بالایی را در جذب کاربران از موتورهای جستجو دارند و یک عنوان نویسی مناسب باعث افزایش بازدید مقالات یک سایت می شود.
در حالت کلی ما در Html تگ عنوان را بین تگ <title> قرار می دهیم . که در بالای صفحه مرورگر هم نمایش داده می شود .
برخی بر این باورند که انتخاب عنوان صحیح و نوشتن پاراگراف اول متن به درستی کافیست و بقیه متن به لحاظ موتورهای جستجو ارزشی ندارد و برآورد نمی شود در حالیکه این تصور صد در صد اشتباه است و با روی کارآمدن HTML5 این گفته کاملاً مردود شد. چون به واسطه HTML5 گوگل به راحتی منو، عنوان، فوتر و یا سایر قسمت های سایت را تشخیص می دهد.
از دلایل اهمیت عنوان صفحات می توان به موارد زیر اشاره نمود :
۱ . اولین خطی که کاربر مشاهده می کند عنوان صفحه می باشد.
۲ . در صورت به اشتراک گذاشتن صفحات در شبکه های اجتماعی عنوان نمایش داده می شود.
۳ . مرورگرها و موتورهای جستجو عنوان صفحه را نشان می دهند.
برای عنوان نویسی صفحه اول لازم است که حتماً کلمات کلیدی صفحه از قبل انتخاب شده باشد بهتر آن است که کلمات کلیدی در ۶۰ تا ۷۰ کارکتر اول عنوان استفاده شود چون مابقی کلمات در نتایج موتورهای جستجو به صورت نقطه چین نمایش داده می شود.
برای صفحات داخلی که در رابطه با موضوع خاصی نوشته شده است بهترین گزینه این می باشد که عنوان به صورت یک عبارت نوشته شود و کلمه کلیدی داخل آن آورده شود .
مثل : آموزش جامع سئو و بهینه سازی وب سایت (مناسب)
در تگ تایتل یک مطلب خاص از کلمات کلیدی مختلف استفاده نکنید و همانطور که گفته شده از یک عبارت جذاب استفاده کنید که کلمه کلیدی شما در داخل آن قرار دارد .
مثال : آموزش سئو | آموزش بهینه سازی | آموزش بهینه سازی سایت | آموزش بهینه سازی وب سایت (نامناسب)
سعی کنید کلمه خود را در اول جمله قرار دهید .
نکته دیگر این است که نباید به هیچ وجه عنوان های تکراری در صفحات سایت وجود داشته باشد و باید برای هر صفحه یک عنوان منحصر به فرد داشته باشیم .
می توانید از اعداد هم در عنوان ها استفاده کنید ؛ برای مثال اگر مطلبی می نویسید که دارای چند مرحله می باشد ، از اعداد استفاده کنید یا اگر مطلبی که نوشته اید دارای چند نکته است از عدد استفاده کنید .
مثال : ۷ نکته برای خرید لباس عید
مثال : آموزش طراحی سایت در فریم ورک (قسمت ۲)
سعی کنید در عناوین خود از این کلمات استفاده نکنید . (از – به – با – در و …)
بهتر است هدینگ مطلب شما با تگ عنوان یکی نباشد ! در هدینگ های مطالب می توانیم از کاراکتر بیشتری نسبت به عنوان استفاده کنیم . با استفاده از افزونه های مخصوص SEO در برخی سیستم های مدیریت محتوا می توانیم این کار را انجام بدهیم. یا برای استفاده صحیح از هینگ ها این مطلب را بخوانید : چگونه از تگ های H1 تا H6 استفاده کنیم ؟
سعی کنید عنوانی که انتخاب می کنید در هیچ جای دیگری به ثبت نرسیده باشد ، برای این کار عنوان انتخابی خود را در گوگل جستجو کنید و ببینید چه نتایجی به دست آمده است.
ما باید در تگ عنوان حتما از کلمات کلیدی استفاده نماییم تا باعث کلیک کاربران در موتورهای جستجو شود.
بسیاري از تولید کنندگان محتوا از جملات بلند و کلمات بسیار براي Title استفاده می کنند. باید این نکته را بدانید که در صفحه نمایش موتورهاي جستجو براي معرفی وب سایت شما از محتویات Title صفحات استفاده می شود و شما فقط میتوانید از ۶۵ حرف براي Title صفحات خود استفاده کنید تعداد حروف بیشتر توسط موتور جستجو حذف خواهد شد.
همچنین حداقل از یک یا دو کلمه کلیدی در عنوان خود استفاده کنید ، عنوان مطلب ارسالی شما باید گویای تمام مطلب باشد.
برای صفحه اصلی امکان استفاده از کلمات کلیدی مرتبط به موضوع سایت و همچنین کلمات مترادف وجود دارد که بهتر است این کلمات را با استفاده از | یا – از هم جدا کنید . همچنین می توانید کلمات کلیدی را در یک عبارت جالب به کار ببرید.
از تکرار بیش از حد یک کلمه خودداری کنید.
در صورتی که قصد استفاده از نام برند را برای تگ تایتل دارید پیشنهاد ما این است که آن را فقط در صفحه اصلی به کار ببرید. البته که این مورد سلیقه ای می باشد.
برای عنوان صفحه اصلی بهتر است نام برند خود را بیاوریم.
نام برند | تور آنتالیا و استانبول ترکیه | تور کیش و مشهد
و این بهتر از این وب سایت هایی است که یک کلمه تور را چندین بار تکرار کرده اند . در حالت کلی سعی کنید بصورت عبارت بنویسید و در داخل آن کلمه کلیدی را بیاورید.
البته در مطلب جامع تری در مورد عنوان اصلی وب سایت مفصل تر صحبت کرده ایم.
عنوان نویسی موضوع را باید با جمله یا عباراتی حتی المکان کوتاه و گویاه بیان کرد . این جمله یا عبارت می تواند به صورت های زیر باشد :
مثال : کار با کامپیوتر ، ضریب هوشی کودکان را افزایش می دهد .
در صورت انتخاب این نوع جمله ، نویسنده باید گزاره را اثبات کند .
مثال : آیا کار با کامپیوتر ضریب هوشی کودکان را کاهش می دهد ؟
مثال : بررسی تاثیر کار با کامپیوتر بر ضریب هوشی کودکان
همچنین عنوان موضوع باید دارای ویژگی های زیر باشد :